De meesten kennen de politie van de gemoedelijke slogan 'die pet past ons allemaal'. Echter, wanneer u ongewild bij een vechtpartij betrokken raakt of verdacht wordt van rijden onder invloed of winkeldiefstal, dan wordt de verhouding van u als burger tegenover de staat duidelijk anders. Mocht u worden aangehouden door de politie en voor verhoor zijn meegenomen naar een politiebureau dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk de bijstand van een advocaat in te roepen.


Ik kan u informeren over en bijstaan in procedures met betrekking tot de navolgende onderwerpen : of het een overtreding of een misdrijf betreft, de betekenis van een tenlastelegging, de strafsoort (taakstraf, geldboete, gevangenisstraf,verbeurdverklaring) de strafmaat (voorwaardelijk of onvoorwaardelijk), de uitvoering van de straffen, de rechtsgangen dus zowel in eerste instantie bij de rechtbank sector kanton, de politierechter en de meervoudige strafkamer van de rechtbank alsook in hoger beroep bij het gerechtshof en cassatie bij de Hoge Raad.


Iedere advocaat die strafrecht doet heeft piketdienst. Om de zoveel weken betekent dit een dag advies geven op het politiebureau aan mensen die net zijn opgepakt. Daarna begeleid je de verdachten bij hun voorgeleiding voor de rechtercommissaris of volgt er op de datum genoemd in de dagvaarding een terechtzitting. Er zijn verdachten die voor het eerst worden opgepakt omdat 'iets uit de hand is gelopen' en er is de categorie 'onverbetelijk'. Tussen dit 'groen en rijp' zit vanalles, van grafity tot het meest gruwelijke, moord of misbruik.